Alcantara®: nu este o ţesáturá…

Alcantara© porneste de la cercetari stiintifice avansate.

Poate fi folositá pentru a înveli, tapiţa si decora o gamá largá de suprafeţe si structuri. Oferá calitáţi estetice si funcţionale pe care nu le-aţi putea nici mácar bánui folosind alte materiale.

Alcantara© combiná moliciunea si bogáţia culorilor cu înalta rezistenţá la frecare si rupere si usurinţa cu care se întreţine.

Alcantara© este folositá tot mai mult de cátre arhitecţi si designeri pentru a adáuga senzaţia de moliciune oricárui ambient. Fie cá e vorba de mobilierul locuinţei, ori pentru a finisa interiorul masinilor si yachturilor,… sau pentru a crea articole inimitabile în lumea modei, a bijuteriilor, laptopurilor si telefoanelor mobile.

Ottoman in Alcantara de la Ligne Roset

Ottoman in piele Alcantara© de la Ligne Roset

Denumirea de Alcantara© se leagá de o adeváratá descoperire tehnologicá, o inventie ce vine din Japonia. Totul a început în 1970, când japonezul Dr. Miyoshi Okamoto a obtinut un brevet de inventie pentru acest material nou.

Pentru a se putea obţine întregul potenţial al acestei extraordinare descoperiri, Grupul ENI (cel mai mare producátor de energie din Italia) a fost ales drept partener european capabil sa dezvolte piaţa acestui produs.

Odatá semnatá înţelegerea pentru folosinţa comerciala a brevetului, materialul a fost lansat sub denumirea de Alcantara©.

Toate fazele de producţie se desfásoará pe 450.000 de metri pátraţi, în uzina italianá de la Nera Montoro, lângá Terni. Înalta tehnologie ce stá la originea producţiei de Alcantara© permite combinaţii infinite de culori si de adaptare a prelucrárii, prin procese de productie precum gravare cu laser, presare, rulare, imprimare, lipire, brodare, în combinaţie cu o infinitá variaţie a culorilor si personalizarea soluţiilor.

Arunca o privire in catalogu Alcantara®.
Fabrica Alcantara de la Nera Montoro langa Terni in Umbria, Itali

Fabrica Alcantara© de la Nera Montoro langa Terni in Umbria, Italia

Comments are closed.